REGISZTRÁCIÓ

FORGOT YOUR DETAILS?

Fakultatív programajánlatok

Gyulai Vár megtekintése

Közép-Kelet Európa egyetlen épen maradt, síkvidéki, gótikus téglavára, amelyben ma 24 kiállító terem várja a látogatókat.

Gyulai Várszínház

Közép-Kelet Európa egyetlen épen maradt síkvidéki, gótikus téglavára, mely 1964 óta ad otthont a nyaranta megrendezésre kerülő szabadtéri színi előadásoknak.

Az előadásokat a várkertben álló 333 férőhelyes várszínpadon illetve, a vár melletti tónál található 544 ülőhelyes tószínpadon játsszák. A Várszínház július elejétől augusztus közepéig látványos műfajokat sorakoztat, mint az opera, a musical, a komolyzene, a jazz, a blues, a népzene, a világzene a balett, a kortárs prózai színház különféle műfajai, a történelmi dráma, a bábszínház, és a néptánc.

Várfürdő

A négygenerációs fürdőben minden korosztály megtalálhatja a maga számára legkellemesebb időtöltési lehetőséget, legyen célja wellness, szauna, gyógyfürdőzés vagy sport.

A Gyulai Várfürdő az egykori Almásy-kastély 8,5 hektáros természetvédelmi területté nyilvánított parkjában található. A minősített gyógyhely minden évszakban ideális pihenőhely a megfáradt és beteg emberek, valamint a kikapcsolódásra vágyó fiatalok számára. A pazar botanikai látványosságokkal bíró 200 éves ősparkot 10 000 tő virág, közel 100-féle fa, bokor és cserje varázsolja elbűvölővé, ezáltal vendégeink az országban egyedülálló környezetben hódolhatnak a fürdőzés szenvedélyének.

A Várfürdő 5 000 m2-nyi vízfelülettel és összesen 16 medencével büszkélkedhet. A 2005 méter mélyről feltörő 72 C-os gyógyvíz elsősorban kopásos eredetű mozgásszervi megbetegedésekre, krónikus idegbántalmakra, balesetek, műtétek utáni rehabilitációs kezelésekre és krónikus gyulladásos nőgyógyászati panaszok esetén alkalmazható kiváló hatással. Az alkáli-hidrokarbonátos-kloridos gyógyvíz magas ásványianyag-tartalma miatt barnás tónusú. A télen-nyáron működő gyógyászaton reumatológus szakorvosi felügyelet mellett iszappakolás, rekeszes galván-, elektroterápiás kezelés, szénsavas fürdő, súlyfürdő, tangentor kezelés, orvosi masszázs, valamint gyógytorna és gyógyúszás is igénybe vehető.

A négygenerációs fürdőben minden korosztály megtalálhatja a maga számára legkellemesebb időtöltési lehetőséget. Többek között gyermek viziparadicsom, pezsgő és hullámfürdő, strandröplabda-pálya, óriás- és kamikáze csúszda, fedett és nyitott uszoda, szaunák, különálló Castello Szaunapark világszínvonalú szauna szolgáltatásokkal kül- és beltéren egyaránt, Beauty Masszázs Szalon közel 40 féle masszázsai közül választhatnak a kikapcsolódásra, feltöltődésre vágyó vendégek.

Az AquaPalotának elnevezett új családi élményfürdőben 894 m2-nyi vízfelület várja egész évben kiszolgálhatja a kikapcsolódni és szórakozni vágyó családokat és fiatalokat. A számtalan élményelem - sodrófolyosó, állómasszázsok, fekvőmasszázsok, víz alatti masszázs, gejzírek, buzgárok, nyakzuhanyok, vízfüggönyök mellett családi-, rafting navigatour csúszdát és wide slide csúszdát is élvezhetnek a vendégek. A bátrabbak merészségüket is próbára tehetik a trambulinon, amelyről egy 4 méter mély ugrómedencébe csobbanhatnak. A kényeztetés sem marad el: az épület keleti részében pezsgőpadok, buzgárok és egy vízi bár található.

Kis vonatozás

Ismerje meg Gyulát kis vonattal, ahol idegenvezető ismerteti a látnivalókat.

Bréda –kastély

Az igényesen felújított lökösházi Vásárhelyi-Bréda kastély 500 nm-es kiállítótérrel és Európában egyedülálló állandó kültéri 3D épületvetítéssel várja látogatóit.

Odalent kalandpince: Kulcskeresés, zároldás, rejtvényfejtés, hogy 60 perc alatt sikerüljön kijutni odalentről. Hűvös pincerendszer. Vastag falak. Sikerül-e kijutni? A feladatokat egyedül megoldani lehetetlen, kell, hogy legyen segítség a bajban! A szabaduláshoz rendelkezésre álló 60 perc alatt logikai feladványok, zárak és lakatok állják az utat. Figyelemmel, logikával és leleménnyel minden akadály leküzdhető. Aki nem figyel, lent maradhat!

Csapatlétszám: 2-5 fő.

Kis Kézműves cukrászda

Balogh László cukrászmester 1992 októberében nyitotta meg a Kis Kézműves cukrászdát Gyulán. Az egyre bővülő sütemény, fagylalt, kávé és bonbon választék már országszerte híres. A Kézműves Cukrászdán belül működő CADEAU Bonbon Manufaktúrának köszönhető az immár több mint 80 féle rendkívül magas minőségű bonbon, amiket 1998 óta készítenek. A gyulai Kézműves Cukrászdában lehetőséget biztosítanak arra, hogy vendégeink megismerkedjenek a felhasznált nyersanyagokkal, a csoki műhelyben folyó munkával. Készterméket kóstoltatnak, illetve 4 féle csokoládéból (különböző termőhelyekről) készített krémet lehet a program során felismerni és párosítani. Ezt követően kisfilmet mutatnak be a kakaóbab termeléséről, felhasználásáról.

Csokikóstoló

A gyulai Kézműves Cukrászdában megismerkedhetnek a felhasznált nyersanyagokkal, a csoki műhelyben folyó munkával és késztermékeket kóstolhatnak.

Pálinkaút

Békéscsaba, Békés és Gyula városának híres pálinkafőzdéiben ismerkedhetnek a pálinkafőzéssel és kóstolhatnak a vendégek pálinkát, természetesen ízletes kísérő falatokkal együtt.

Gyulai Pálinka Manufaktúra

A Gyulai Pálinka Manufaktúra idilli, békés környezetben található, hét és fél hektáros területen elhelyezkedő, családias hangulatú pálinkafőzde. Itt épült meg a Viharsarok egyik legújabb és méltán a legszebbnek titulált, Báró Harruckern János korát hűen tükröző Kóstolóháza. A látogatóknak lehetőségük van megismerni a pálinka készítés technológiáját: pálinkafőző mester vezetésével végigkísérhetik a gyümölcs útját a feldolgozástól a csodálatos párlatok elkészültéig. Ezen kívül megismertetik a vendégekkel a pálinkafőzés hagyományait, a jelenlegi technológiát, és nem utolsó sorban a pálinkafogyasztás kultúráját. Az elméleti tudás megszerzését követi a gyakorlati ismeretek szélesítése: díjnyertes pálinkák kóstolása, miközben kisül a kemencében a kenyérlángos, a ropogós házi kenyér vagy akár a malacpecsenye (min. 20 fő bejelentkezése esetén). Lehetőség van ezen kívül bográcsos, illetve grillezett ételek elkészítésére is.

Sióréti lovasközpont

A Sióréti Lovasközpontban lehetőséget biztosítanak futószáron történő vagy oktató nélküli lovaglásra, tereplovaglásra, sétakocsikázásra Gyula városában vagy a Pósteleki illetve Szabadkígyósi kastélyhoz.

Gyulai gasztrokaland

Gyula híres manufaktúrái pálinkával, bonbonnal, méz- és mézkészítményekkel, valamint kolbász kóstolóval várják a programon résztvevőket.

Gokart pálya

A 300 méter hosszú, 5-6.5 méter széles gokart pályán akár 60 km/órás sebességet is el lehet érni. A pályát 3-5 éves gyerekek is kipróbálhatják, mini gokarttal.

Steigerwald Tanya

A Steigervald Tanya Gyulától 10 kilométerre, egy természetvédelmi területté nyilvánított pusztán található. A közel kétezer darabból álló gyűjteményt Steigervald József kezdte gyűjteni több mint harminc éve. A látogatók a 20. század fordulóján és első felében élő gyulai parasztok önkéntes adományaiból összegyűlt lakberendezési tárgyakból, öltözékekből, bútorokból és gépekből álló gazdag muzeális gyűjteményt tekinthetnek meg 14 korhűen berendezett teremben. A gyűjtemény megtekintése mellett továbbá a tanyasi életet felidéző programokon is részt vehetnek a Tanyamúzeum vendégei. A programokon való részvételhez előzetes egyeztetés szükséges.

Programajánlatuk:

  • Kocsikázás a pusztában
  • Lovaglás
  • Csikós- és ménesbemutató
  • Lovas oktatás Zenével kísért gulyásparti
  • Őshonos állatok, versenylovak megtekintése
  • Természetjárás

A Steigervald-Tanya könnyen megközelíthető, Gyulától 15km-re Kétegyháza felé található.

Póstelek

A természetvédelmi területen számos különleges fafajtával ismerkedhetnek meg, illetve megtekinthetik a régmúltat idéző Wenckheim kastély romjait. Az egykori kastély parkjában állatsimogató várja az apróbbakat és nagyobbakat.

Korcsolyázás

Póstelken, gyönyörű környezetben 611 m2-es, műanyag borítású korcsolyapálya várja télen-nyáron egyaránt a sportrajongókat. A pályánál lehetőséget biztosítanak korcsolya kölcsönzésre.

Szarvasi arborétum és Mini Magyarország

A 150 éves, 42 hektáros különleges térharmóniájú tájképi kert 1600 fa és cserje változatot mutat be. A Szarvasi Arborétumban található Mini Magyarország különlegessége pedig, hogy csupán néhány óra alatt bebarangolhatjuk egész Magyarországot.

Kérje legkedvezőbb ajánlatunkat!

Kérje ajánlatunkat, a legkedvezőbb, személyre szabott csomagjához!

ÉRDEKLŐDJÖN, KÉRJE SZEMÉLYRE SZABOTT AJÁNLATUNKAT:
+36 66 463 711, info@parkhotelgyula.hu, Ajánlatkérés
TOVÁBBI INFORMÁCIÓK, NYEREMÉNYJÁTÉK:
www.facebook.com/Park.Hotel.Gyula

FEL